НАШАТА КОМПАНИЈА ЗА ВАШ УСПЕХ

АГРО 9ти КИЛОМЕТАР е реномирана фирма која успешно работи од 2011 година.

АГРО 9ти КИЛОМЕТАР

АГРО 9ти КИЛОМЕТАР е реномирана фирма која успешно работи од 2011 година. Го следиме развојот на земјоделството и нудиме совети и соработка од секаков вид. Нудиме најквалитетни производи од познати светски компании како Окаy, Mutlu, Castrol, Husqvarna, Duracell, Exide, Max Plus, Ingco итн. Соработуваме со над 100 задоволни клиенти од земјава и странство. Соработката со клиентите станува се поголема и посигурна со тек на времето. Располагаме со земјоделска аптека и неколку продажни изложбени салони каде нудиме семенски материјал, земјоделска механизација, опрема за одгледување, машини и алати и останати пропратни производи…

КОНТАКТИРАЈ ТЕ НЕ!

Научи повеќе Јапонски јаболка

Благотворните својства на јапонското јаболко

  1. Содржи малку калории(70 калории на 100 грама) и е богат извор на хранливи влакна.
  2. Обилува со антиоксидансикако што се катекините и галокаткините, а поради хемискиот состав на бетулинската киселина која се содржи во него, го спречува и создавањето на тумори. Катекините се познати по тоа што имаат антивоспалително дејство.
  3. Свежото јапонско јаболко содрживитамин А, бета каротин, ликопен, лутеин, зексантин и крипоксатин. Сите овие состојки играат важна улога против слободните радикали на кислород кои предизвикуваат стареење и различни болести. Зексатин е важен диетен каротенид, кој посебно се апсорбира во очите каде што служи како антиоксиданс за филтрирање на светлината.
  4. Добар извор на витамин Ц.Зарем треба да се каже нешто повеќе?
  5. Содржи многу важен Б-комплекс (Б6).Овие витамини помагаат во разни метаболични функции во телото.
  6. Свежото овошје исто така содржикалиум, магнезиум, бакар и фосфор.

Избор и чување

Во маркетот изберете го овошјето со жолто портокалова боја без удари или исечоци на него. Можете да најдете дури и суви јапонски јаболка. Оние што се дозреани може да бидат складирани во фрижидер на неколку месеци. Освен тоа што свежите јапонски јаболка можете да ги јадете како и обичните јаболка, во својот сув облик тие одлично ги збогатува кексите, колачите, пудинзите, слатките и снегулките.

 

КОНТАКТИРАЈ ТЕ НЕ!

Партнери

Горди сме на компаниите кои ги застапуваме во Македонија

VESNA.jpg
vesna_logo_e-motors_ru.jpg
vcr_logo.jpg
TOTAL-TOOLS.jpg
TOLSEN-TOOLS.jpg
ROMBAT.jpg
REXOIL.jpg
ORTOMEC.jpg
MONBAT.jpg
modrica_139124.jpg
MODRICA.jpg
moca.jpg
logozorzi-e1600957410367-1.jpg
ING-CO-TOOLS.jpg
Franchi-900x444-1.jpg
FRAD-FILTERI.jpg
FITOFERT.jpg
DURACELL.jpg
BLACKHORSE-BATERIES.jpg
BEOHEMIK.jpg
AKFIX.jpg
agrina.jpg
1519888658592.jpg
800px-Ina_logo.jpg